Tot slot / conclusies - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van tinekemike - WaarBenJij.nu Tot slot / conclusies - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van tinekemike - WaarBenJij.nu

Tot slot / conclusies

Door: Tineke en Mike

Blijf op de hoogte en volg

15 Februari 2010 | Verenigde Staten, Orlando

VOORAF: ZIE WWW.TINEKEMIKE.NL VOOR FOTO'S EN FILMS!!!

Zie voor het verslag van onze vorige reis (2009) naar ondermeer de VS en Canada via Jan Doets de link linksonder op dit scherm.

Tot slot

Een weekje rijden in California op de Pacific Coast Highway was erg leuk (vooral boven San Francisco) en natuurlijk door de Corvette. Je moet in dit jaargetijde wel wat geluk hebben met het weer (en dat hadden we af en toe….).

Hawaii is voor ons (in de winter) een simpel verhaal: we gaan zeker terug naar Maui en The Big Island, prima ‘zomerbestemmingen’ in de Nederlandse winter. Veel groen, mooie bomen, mooie vulkanen en bijbehorend landschap, mooie vogels en vissen, onnoemelijk veel walvissen (bultruggen, alleen in de winter dus) en ook dolfijnen en schildpadden. Fantastisch snorkelen, ook met die dolfijnen en schildpadden!!

Oaui (te druk), Molokai (niet echt ‘friendly’, weinig te zien/doen, weinig snorkelen) en Kaui (landschappelijk erg mooi, maar niet voor snorkelen of goed whalewatchen) zullen we dan zeker overslaan. We hadden spijt dat we niet méér Maui en The Big Island hadden gedaan ten koste van die andere eilanden.

Op Maui moet je zeker whalewatchen. Snorkelexcursies zijn niet echt nodig, kun je zelf ook goed doen (zie het verslag van Maui).

Helaas op alle door ons bezochte eilanden behoorlijk druk met autoverkeer (zeker rond de steden en toeristenbestemmingen), op de stranden was het net niet te druk bezet met mensen.

Opvallend hoeveel Mustangs er op de eilanden rondrijden, allemaal huurauto’s denken we.

De reisgids van Lonely Planet (Hawaii) is ons zeer goed bevallen. Evenals wederom de Safeway (nu met lidmaatschapskaart: veel extra korting!) en de Subway (goed, goedkoop en vooral ook gezond eten).

Florida viel wat tegen. We hadden deels slecht weer (koud en ook wat regen). De Everglades bevielen wel goed: veel wildlive gezien en niet te druk. De Keys vonden we niet echt geweldig en véél te druk, daar gaan we zeker niet meer naar toe.

De Corvette (Californië en Florida) beviel prima: veel vermogen. Voelde bij accelereren als een snelle motorfiets. We hadden echter geen vertrouwen in de duurzaamheid van de elektronica. Zoals al in het verslag van Californië geschreven: de kap ging op een gegeven moment niet meer dicht (en de achterklep niet meer open…..). En in de 3 Corvettes die we gehad hebben, begonnen vaak waarschuwingslampjes te branden, hoorden we allerlei piepen en getoeter en kregen we soms de (binnen)verlichting niet uit. Zal voor een deel wel aan ons hebben gelegen, maar toch zouden we met deze auto géén lange roadtrip willen maken. De Mustang is daarvoor toch beter geschikt. En alhoewel je in de Corvette (zeker als je een hardtop neemt) toch aardig wat bagage mee kunt nemen, is de Mustang daarvoor ook veel beter geschikt. De kosten voor 2 weken Corvette? Minder dan een jaar verzekeringspremie in Nederland……… (zie Hertz Amerika, fun-collectie).

Hoogtepunten voor ons waren de tig zeeolifanten (met jonkies) en de bobcat in Californië, het snorkelen met de ruim honderd spinnerdolfijnen en de manta´s (echt in het wild), het mooie rif met ondermeer de sidderalen, vele gekleurde en ook grote vissen en schildpadden bij Two Steps (Big Island), de honderden zo niet duizend walvissen, de monkseals en de vele gekleurde kleine vogeltjes op Maui en in Florida de Manatees (zeekoeien), triljoen vogels (allerlei soorten reigers, ibissen, lepelaars, gieren, pelikanen, aalscholvers, roofvogels, spechten, enz. enz.), honderden alligators (met jonkies), en niet te vergeten de gordeldieren en de raccoons (wasbeertjes). Zie de foto’s en filmpjes!!

En nog een drietal tips:
1. Subway: lekker, goedkoop en gezond eten (soort stokbrood met keuze uit veel vlees en groente, vanaf 5 dollar avondmaaltijd)
2. Safeway: grote, goedkope supermarkt met vers fruit. Ze hebben een soort AHbonuskaart: veel extra korting!!!
3. Mac Donalds: gratis draadloos internet (koffie en/of ijs ongeveer 1 dollar per stuk.....)
En ook prima toiletten bij genoemde bedrijven toiletten!!

Tot slot nog een compliment aan onze reisorganisatie pacificislandtravel.nl: ze hadden alles prima georganiseerd!! Ook voor een redelijke prijs. Let wel op: de Corvette hadden we zelf geregeld (gaat niet via Pacific, wel rechtstreeks via Hertz). En ook complimenten aan Hertz voor de prima service. Niet voor Dollar en Alamo (kregen daar ook meestal een paar jaar oude auto mee, vaak al fors beschadigd).

Tot over drie maanden (Australië > Canada > Alaska)!